Lidmaatschap

 

Tien jaar garantie

NRK Daklicht behartigt de belangen van zes lichtkoepel- en lichtstraatfabrikanten die gezamenlijk zeventig procent van de Nederlandse markt in handen hebben.
Zij geven tien jaar garantie af op alle geleverde producten. Dat geeft zekerheid ten aanzien van weersbestendigheid, lichtdoorlating, waterdichtheid en functionaliteit.

 

Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Innovatievoucher voor onderzoek hergebruik composieten

Stichting Compoworld heeft tijdens haar jaarcongres op 23 november een innovatievoucher van € 27.000 uitgereikt aan onderzoekers van het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim. Associate lector Albert ten Busschen heeft de voucher ontvangen uit handen van Jan-Nico Appelman, gedeputeerde van de provincie Flevoland. Het bedrag is bestemd voor onderzoek hergebruik van thermoharde composieten.

Het lectoraat Kunststoftechnologie doet sinds 2015 samen met het bedrijfsleven onderzoek naar het hergebruik van thermoharde composieten. Deze worden gebruikt om bijvoorbeeld windmolenbladen en plezierjachten mee te maken. Jarenlang is tevergeefs onderzocht hoe dit materiaal gerecycled kan worden. De onderzoekers van Windesheim gooien het nu over een andere boeg. "Simpel gezegd snijden we het materiaal in stukken en verwerken we het in andere toepassingen", aldus Ten Busschen.

Van de sloot in de wal
Inmiddels werken de onderzoekers samen met Reimert Bouw en Infra en Waterschap Zuiderzeeland aan een project om oude afgedankte polyester bootrompen in stukken te snijden en te gebruiken om oeverbeschoeiingen te versterken. Voor dit project ontvangen zij nu de innovatievoucher. Ten Busschen: "Met de voucher geeft Compoworld een flinke financiële boost aan het project om oude, afgedankte bootjes een nieuw leven te geven. Van de sloot in de wal, zou je kunnen zeggen."

Kijk voor meer informatie op de website


Exception of type 'System.Web.HttpUnhandledException' was thrown.

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Secretariaat NRK Daklicht

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61

E-mail
 

NRK

 
 

© NRK Daklicht 2021