Lidmaatschap

 

Tien jaar garantie

NRK Daklicht behartigt de belangen van zes lichtkoepel- en lichtstraatfabrikanten die gezamenlijk zeventig procent van de Nederlandse markt in handen hebben.
Zij geven tien jaar garantie af op alle geleverde producten. Dat geeft zekerheid ten aanzien van weersbestendigheid, lichtdoorlating, waterdichtheid en functionaliteit.

 

Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Genomineerden Chemische Startup 2016 bekend

Als onderdeel van de Topsector Chemie kunnen starters in de rubber- en kunststofindustire meedingen naar de Gouden Kiem Award, voor de startup of the year. Ben jij starter en heb je een nieuwe recyclingmethode ontwikkeld, een nieuwe toepassing van materialen bedacht, of een nieuwe biopolymeer ontwikkeld? Dan kan je volgend jaar meedingen naar de award.

TUSTI, Relay 3D en SEALEAU zijn dit jaar de drie finalisten van de Gouden Kiem Award. NWO Chemische Wetenschappen, de Topsector Chemie en InnovatieLink reiken deze prijs jaarlijks uit aan de meest bijzondere startup in de chemie. Uit de drie finalisten maakt een jury de winnaar bekend, die € 25.000 voor onderzoek, publiciteit en coaching ontvangt. De uitreiking vindt plaats op 7 december tijdens Chains, de grootste wetenschappelijke chemieconferentie in Nederland.

TUSTI:  vet afvalplastic in de wastrommel
Startup TUSTI is er in geslaagd om van vette plastic verpakkingen, zoals lege margarinekuipjes, kaasverpakkingen en bakken afgewerkt frituurvet, weer schone kunststof snippers te maken. Deze grote afvalstroom kan tot nu toe alleen met chemicaliën en stoom worden verwerkt. In een soort wastrommel maakt TUSTI dit plastic met een plantaardig schoonmaakmiddel op een natuurlijke en betaalbare manier schoon. Kijk voor meer informatie op www.tusti.nl

Relay: onbruikbaar 3D-poeder weer als nieuw
Industriële 3D printers gebruiken slechts 10 procent van het kunststofpoeder om een product te maken. De rest is afval. Startup Relay is erin geslaagd om het gedegradeerde polyamide weer op te krikken tot een kwaliteit van printbaar poeder. De samenstelling wordt bovendien gecontroleerd met een uniek kwaliteitscontrolesysteem. Een toonbeeld van circulariteit en kostenbesparing.

SEALEAU: volgende generatie ontzilting
De industrie loost momenteel veel zout afvalwater op oppervlaktewater, in zee of op het riool.  SELEAU heeft een technologie ontwikkeld die uit zout industrieel afvalwater (pekelwater) schoon water en mineralen terugwint. Door de kringloop van pekelwater te sluiten, draagt SEALEAU bij aan de circulaire economie, mede vanuit het besef dat er een tekort is aan water en grondstoffen. Meer informatie: www.sealeau.com


Exception of type 'System.Web.HttpUnhandledException' was thrown.

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Secretariaat NRK Daklicht

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61

E-mail
 

NRK

 
 

© NRK Daklicht 2021