Lidmaatschap

 

Tien jaar garantie

NRK Daklicht behartigt de belangen van zes lichtkoepel- en lichtstraatfabrikanten die gezamenlijk zeventig procent van de Nederlandse markt in handen hebben.
Zij geven tien jaar garantie af op alle geleverde producten. Dat geeft zekerheid ten aanzien van weersbestendigheid, lichtdoorlating, waterdichtheid en functionaliteit.

 

Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Industrie produceert meer en mkb profiteert volop van WBSO

In de nieuwsbrief van VNO NCW drie berichten die ook van toepassing zijn op de rubber- en kunststofindustrie. 

Conjunctuurinformatie: Industrie produceert weer meer
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging is groter dan in maart. Al ruim 2,5 jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de farmaceutische industrie groeide in april opnieuw het sterkst. Ook de productie van elektrische apparaten, machine- en metaalproducten groeide sterker dan gemiddeld. Lees meer conjunctuurinformatie.

Mkb profiteert volop van innovatieregeling WBSO
21.265 Nederlandse ondernemers, waarvan 97% uit het midden- en kleinbedrijf, haalden afgelopen jaar een voordeel van bijna € 1,2 miljard uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Via deze regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en kunnen ideeën sneller worden ontwikkeld tot succesvolle producten en diensten. Deze resultaten staan in de jaarrapportage 2017 die staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken heeft gepubliceerd. Lees hier de rapportage.

Extra investeren in digitalisering mkb
Wil het gros van de mkb-bedrijven kunnen aansluiten bij de verder versnellende digitalisering van de economie, dan is meer ondersteuning nodig. Van de € 150 miljoen die het kabinet de komende jaren extra uittrekt voor innovatie, moet daarom minstens € 50 miljoen specifiek worden ingezet voor het mkb. Dat zegt Leendert-Jan Visser, directeur van ondernemersorganisatie MKB-Nederland, naar aanleiding van een peiling onder duizend mkb-ondernemers op MKBServicedesk.nl. Daaruit blijkt dat bijna een op de vijf inmiddels concreet bezig is met de mogelijkheden van data-analyse (big data). Nog eens 34% verwacht daarmee te starten. Bijna de helft echter geeft aan er helemaal níet mee aan de slag te gaan. "Dat is een veel te grote groep, die in de achterhoede dreigt te komen", aldus Visser.

Het ministerie van Economische Zaken wil dat bedrijven meer gebruikmaken van digitalisering en data-analyse, om zo hun businessmodel en daarmee de Nederlandse economie te versterken. Dankzij big data kunnen bedrijven processen nauwkeuriger bijsturen of sneller inspelen op veranderingen. Hiervoor stelt het kabinet € 150 miljoen beschikbaar. MKB-Nederland bepleit dat minstens € 50 miljoen daarvan naar innovatie in het mkb gaat, namelijk naar kennisontwikkeling en naar programma's voor concrete toepassing van moderne technologieën. Lees meer.

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Secretariaat NRK Daklicht

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61

E-mail
 

NRK

 
 

© NRK Daklicht 2021