Lidmaatschap

 

Tien jaar garantie

NRK Daklicht behartigt de belangen van zes lichtkoepel- en lichtstraatfabrikanten die gezamenlijk zeventig procent van de Nederlandse markt in handen hebben.
Zij geven tien jaar garantie af op alle geleverde producten. Dat geeft zekerheid ten aanzien van weersbestendigheid, lichtdoorlating, waterdichtheid en functionaliteit.

 

Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Boten printen met gerecycled plastic

Onlangs heeft BNR een interessante podcast uitgezonden over 3D-printen. Aan het woord is Gerbert Smits van 10XL, die uit gerecycled plastic nieuwe producten maakt, onder andere boten. Hij vertelt aan Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg over het maken van 3D-modellen, het printen van die modellen, het maken van een eigen printer, het printen van een Optimistje en het recyclen van plastic.

De wereld van Gerbert gaat echter verder. Hij vindt dat we duurzamer zouden moeten produceren. Daarvoor is hij een samenwerking met de ‘Plastic Soup Surfer’ aangegaan. De ‘Plastic Soup Surfer’ haalt plastic uit de zee. Omdat gerecycled plastic niet altijd voorradig is, heeft Gerbert behoefte aan een platform waar hij gebruikt plastic kan kopen. Wellicht begint hij zelf wel zo’n platform. Als uitsmijter een opvallende uitspraak: ‘Een object is zoveel waard als het materiaal waard is.’

Klik hier om de podcast te luisteren.


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Secretariaat NRK Daklicht

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61

E-mail
 

NRK

 
 

© NRK Daklicht 2021