Lidmaatschap

 

Tien jaar garantie

NRK Daklicht behartigt de belangen van zes lichtkoepel- en lichtstraatfabrikanten die gezamenlijk zeventig procent van de Nederlandse markt in handen hebben.
Zij geven tien jaar garantie af op alle geleverde producten. Dat geeft zekerheid ten aanzien van weersbestendigheid, lichtdoorlating, waterdichtheid en functionaliteit.

 

Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Plafond olieprijs in zicht

Samengevat:
- Afname liquiditeit steunt mogelijk olieprijs
- Lange-termijn trend olieprijs vertoont nog steeds dalende lijn
- Oorzaak van risicopremie ligt vooral in het Midden-Oosten

De olieprijzen stegen in juli als gevolg van een zwakkere dollar, dalende Amerikaanse olievoorraden en doordat de Fed aankondigde de rentes voor langere tijd op een laag niveau te houden. In de laatste week van juli daalden de olieprijzen echter door tegenvallende Chinese PMI-cijfers. Dit resulteerde in zorgen over een vertraagde groei van de vraag naar olie. In augustus zal de volatiliteit hoog blijven. In de zomermaanden is de markt minder liquide. Dit, in combinatie met een positief marktsentiment, kan mogelijk leiden tot iets hogere olieprijzen. Op de middellange termijn verwacht ABN AMRO niet dat prijsstijgingen doorzetten. Dit komt doordat productieoverschotten, zoals gisteren ook bevestigd door de OPEC, in stand blijven, de dollar sterker wordt en de Fed stimuleringsmaatregelen uiteindelijk terugdraait. Bovendien benadrukt zij dat herstel van de wereldeconomie zeer geleidelijk verloopt. De vraag naar olie in ontwikkelde economieën blijft zelfs neutraal. Dit legt niet alleen een plafond op de olieprijs, maar kan de druk in de komende jaren zelfs doen toenemen.

Lees hier de volledige ABN AMRO Energie Update

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Secretariaat NRK Daklicht

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61

E-mail
 

NRK

 
 

© NRK Daklicht 2022